Koliko se čeka izdavanje nalaza?

Printer Isprintaj
Referentne vrijednosti

Kada možete očekivati dovršetak svojih nalaza?

Na lokacijama laboratorija Ilica 191 i E. Murtića 9, ukoliko na vađenje krvi dođete između 7 i 17h od ponedjeljka do petka - većinu ćete nalaza dobiti isti dan (npr. osnovne biokemijske pretrage, KKS, većina hormona, pretraga urina sa sedimentom i sl.).

Na lokaciji Sveta Nedelja (Strmec), Ul. Dr. F. Tuđmana 4, uzorci za izradu nalaza isti dan zaprimaju se do 15h.

Postoje i pretrage čija izrada traje više dana, kao što je npr. nalaz urinokulture ili krvne grupe, NIPT testovi i sl, pa preporučamo da provjerite detaljnije za sve pojedine pretrage koje trebate na našim web stranicama ili nam se obratite putem e-maila ukoliko postoji dvojba.

Ovo se ne odnosi na ljetno radno vrijeme ili radne dane uoči blagdana kada se radi skraćeno (najčešće je za nalaz koji će biti izdan isti dan neophodno doći do 13h).

Izdavanje nalazaUkoliko na vađenje krvi, od ponedjeljka do petka dođete u kasnijem terminu, između 17 i 18 h na lokacijama Ilica 191 i E. Murtića 9, nalazi krvne slike (KKS) se izdaju isti dan, a ostalih pretraga (koje se mogu izraditi isti dan) - sljedeći radni dan nakon 14h.

Za uzorke uzete u subotu, između 8 i 12h, na lokacijama Ilica 191 i E. Murtića 9 (od subote 7.10.2023. na dalje) - isti dan se dovršava većina nalaza, a nalazi rjeđih pretraga izdaju se idući radni dan iza 14h.

Neke pretrage ipak uvijek traju duže, a to se naročito odnosi na pretrage koje šaljemo u suradne laboratorije. Navedena su okvirno vremena čekanja na pojedine nalaze (za pojedine pretrage je, uz doplatu, moguće ubrzati izradu nalaza dok za druge nije - ukoliko niste sigurni, kontaktirajte nas direktno), također nas možete slobodno kontaktirati ako pretraga nije navedena.

 

  • urinokultura (s antibiogramom), brisevi nazofarinksa i ždrijela: 2-4 dana
  • krvna grupa: do 3 radna dana
  • biljezi hepatitisa, HIV: 5 radnih dana
  • testovi intolerancije na hranu: 2-3 tjedna
  • autoantitijela kao što su npr. ANA ili ENA - unutar 10 dana (ali anti Tg i anti TPO su gotovi isti dan)

Slobodno nazovite i provjerite mailom za upit o vremenu izrade nalaza s obzirom na vrijeme kad ste u mogućnosti doći za pretragu koja Vas zanima.

Povezane pretrage

Microscope

Sve pretrage